Volkswagen golf GTI clubsport – napoved

Petek, 08 Maj 2015

Ob 40-letnici golfa GTI bo Volkswagen na GTI srečanju, ob Vrbskem jezeru, predstavil poseben jubilejni model – Golf GTI Clubsport. Poganjal ga bo turbomotor z največjo močjo 265 KM in funkcijo še dodatnega kratkočasnega povečanja moči.

Volkswagen golf GTI clubsport bo v v Vrbi na avstrijskem Koroškem prikazan kot prototip blizu serijski izdelavi. Navzven bo opaziti popolnoma novo obliko prednjega odbijača, nove pragove, novi strešni spojler in tudi novi, bolj učinkovit zadnji difuzor. Vse spremembe so pri Volkswagnu zasnovali z namenom izboljšanja zmogljivosti, oziroma vozne stabilnosti, in hkratnega poudarjanja atraktivnega videza. Maksimalni športnosti in poudarjanju individualnosti jubilejnega modela ustrezno so zasnovali tudi spremembe v potniškem prostoru.

V prednji del golfa GTI clubsport je vgrajen bencinski turbomotor, ki premore največjo moč 195 kW (265 KM), kar je 35 KM več od golfa GTI performance. Poleg tega so dodali funkcijo kratkotrajnega povečanja moči za dodatnih 10 %. Te izboljšane motorne zmogljivosti so dopolnili s podvozjem, ki se naj bi približalo dinamiki dirkalnih avtomobilov, in tudi pri zelo visokih hitrostih omogočalo izjemno stabilnost. 

Serijskega golfa GTI clubsport lahko pričakujemo v začetku leta 2016, ko bo prevzel vlogo najmočnejšega GTI-ja doslej.

Aleksander Praper