Volkswagen T-Roc – napoved

Petek, 18 Avgust 2017

Le še nekaj dni nas loči do predstavitve novega Volkswagnovega modela T-Roc. Z njim se bo razširil ponudbo modelov terenskega videza in v razred kompaktnih križancev dodali svojega predstavnika, ki se bo po skicah sodeč lahko ponašal z za to znamko precej mladostnim mišičastim videzom.

Volkswagen bo že pred avtomobilskim salonom v Frankfurtu predstavil križanca, ki naj bi poleg privlačnega skladnega videza uvedel tudi več inovacij. Novi križanec naj bi se počutil dobro tako v mestnem vrvežu kot na daljših relacijah, hkrati pa z videzom namiguje na elemente terencev. T-rocovem prednjem delu daje pečat široka mreža hladilnika z vanjo integriranima dvojnima žarometoma ter v odbijač vgrajene dnevne luči prepoznavnega videza. Za Volkswagna netipično izrazito poudarjene »mišice« blatnikov se zaključijo v širok zadnji del, kamor se spelje tudi izrazita kovinska obroba zgornjega roba bočnih oken.

 

Volkswagen napoveduje, da bo T-Roc zaradi specifične svetlobne grafike zlahka prepoznaven tudi ponoči. Vsaj delno nam to nakaže že priloženi video. A več bo znanega že v sredo, 23. avgusta zvečer.

Aleksander Praper