Vodenje oblikovanja Škode prevzema dosedanji glavni zunanji oblikovalec Volkswagna

Sreda, 02 Avgust 2017

Po odhodu Jozefa Kabana k BMW-ju bo 1. septembra vodenje oblikovanja pri Škodi prevzel 53-letni Oliver Stefani. Nazadnje je bil Stefani vodja zunanjega oblikovanja pri znamki Volkswagen, njegov podpis pa nosijo številna serijska in konceptna vozila te znamke.

 

Novi Škodin glavni oblikovalec je oblikovanje študiral v Braunschweigu in Pasadeni (Kalifornija). Poleg tega je tri leta delal v središču Design Center Europe v Sitgesu (Španija). V svoji dosedanji karieri je že večkrat dokazal svoje sposobnosti. K Volkswagnu je prišel leta 2002 in od takrat so njegov oblikovalski podpis dobila številna serijska vozila iz preteklih desetih let in tudi številni koncepti. Pomembno je sodeloval pri razvoju modelov up!, Polo, Jetta, Tiguan, pri aktualnem Golfu in pri družini konceptnih modelov ID.

Predsednik uprave družbe Škoda Auto, Bernhard Maier, je zamenjavo v vodstvu dizajna pokomentiral sledeče: "Dizajn znamke Škoda se je v preteklih letih razvijal zelo dobro. Nazadnje smo novi ekspresivni oblikovalski slog prenesli tudi na naše modele športnih terencev. Zdaj bomo z Oliverjem Stefanijem dali zagon naslednji stopnji razvoja. Naše avtomobile bo oblikoval še bolj emocionalno in jih popeljal v obdobje digitalizacije in elektrifikacije avtomobilizma. Oliver Stefani ima velik kreativni potencial. Veselim se sodelovanja z njim."

Tudi za direktorja razvoja v družbi Škoda Auto, Christiana Strubeja, je Stefani idealna izbira: "Prepričan sem, da bo Oliver Stefani novi oblikovalski slog znamke Škoda sistematično nadgrajeval in ga uspešno povzdignil na naslednjo stopnjo. S svojimi kompetencami bo s prihodnjimi modeli navduševal kupce Škodinih vozil. Stefani se ujema z znamko Škoda."

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper