Nissanove novosti na salonu v Parizu

Sreda, 03 Oktober 2012

Prepričljiv dizajn uveljavljen z inovativnostjo, to je gibalo letošnjega nastopa Nissana na letošnjem avtomobilskem salonu v Parizu. Z razkazovanjem širine in globine izjemno uspešne ponudbe, je Nissan postavil na ogled številna vozila, ki omogočajo vpogled v prihodnost znamke.


Nissan DeltaWing

Dirkalnik, ki je bil javnosti predstavljen na letošnji dirki 24 ur Le Mansa, predstavlja inovativnost, tako glede dizajna, kot tehnične zasnove. Nissan DeltaWing, inovativen in pionirski dirkalnik v obliki puščice, se med 17. in 20. oktobrom odpravlja na zaključno dirko prvenstva American Le Mans Serije (ALMS) na Road Atlanta v ZDA.

Nissan TeRRa concept

Osrednji položaj na razstavnem prostoru Nissana na letošnjem avtomobilskem salonu v Parizu je ohranjen za študijsko vozilo TeRRA, s pogonskim sklopom gorivnih celic na vodik in štirikolesnim pogonom. S tehnologijo pogonskih motorjev v kolesu je TeRRA razbremenjena prostorskih omejitev. Poleg tega uvaja TeRRA nove posebne materiale in tehnologijo prenosljive instrumentne plošče.

Juke with Ministry of Sound

V sodelovanju z Ministry of Sound, vplivno londonsko družbo na področju klubske zabave in elektronske plesne glasbene scene, je nastala omejena serija vozil Juke with Ministry of Sound.

Na razstavnem prostoru Nissana, na letošnjem avtomobilskem salonu v Parizu, je izjemno opazen in toliko bolj slišen Juke Box, posebna izvedba Jukea ultimativnega mobilnega zvočnega sistema. Ustvarila ga je ista ekipa avdio strokovnjakov, ki je ustvarila tudi znameniti »Box room« nočnega kluba Ministry of Sound v Londonu.

Nissan juke NISMO

Na letošnjem pariškem avtomobilskem salonu bo Nissan v redno ponudbo uvrstil model Juke NISMO, ki je zasnovan in razvit v Nissanovem oddelku NISMO na Japonskem. Z njim Nissan uvaja novost v ponudbi - cenovno dostopna in napredno zmogljiva vozila.

Qashqai 360

Različica 360 je na voljo na modelih Qashqai in Qashqai+2 z vsemi motorji in pogonskimi sklopi, ki so v ponudbi. Qashqai 360 združuje številne premijske oblikovne rešitve in je serijsko opremljen s prestižnimi sistemi kot je Nissanov inovativen sistem AVM (Around View Monitor).

PIVO 3

PIVO 3 je na avtomobilskem salonu v Parizu premierno predstavljen v Evropi. Inovativen koncept ničelne stopnje izpustov nadaljuje na koreninah prejšnjih dveh konceptov. Združuje številne uporaben rešitve kot je sistem AVP (Automated Valet Parking) in sistem Robotic Agent Interface (RAI), za integriranje vseh ključnih tehnologij vozila v skupno platformo. PIVO 3 je obenem opremljen tudi s tehnologijo za pametno povezavo v lokalna električna omrežja, v katera zmore posredovati energijo shranjeno v njegovih akumulatorjih.

Micra Elle

Micra Elle je razvita v sodelovanju z uveljavljenim in prepoznavnim partnerjem - svetovno znano modno revijo Elle. Vzdušje prestižnosti pričarajo elementi v notranjosti kot so panoramsko strešno okno in kromirani dodatki. Za karoserijo pa sta na voljo dve novi barvi.

NV200 New York City Taxi

NV200 New York City je bil izbran na natečaju za novi newyorški taksi v izboru, ki je trajal dve leti. Prepoznavno rumeni NV200 bodo na newyorške ulice zapeljali konec leta 2013.

Posodobljena 370Z Coupe in Roadster

S posodobitvijo zunanjosti in notranjosti, z novimi barvami in novimi platišči, sta 370Z Coupe in Roadster modelskega leta 2013 doživela premierno predstavitev na pariškem avtomobilskem salonu 2012.

Na razstavišču je bilo veliko zanimanja opaziti za rahlo prenovljeni model Nissan GT-R, modelno leto 2012, izven razstavnih hal pa smo opazili tudi njegovega sorodnika - Juka R.

Nissanova zavezanost inovacijam in želja po uvajanju novih tehnologij je strategija, ki privablja kupce. Po doslej prodajno najboljšem letu 2011, ki je bilo po številu prodanih vozil za 25 odstotkov boljše kot leto 2010, je Nissan v letu 2012 na poti novega uspešnega leta, saj je letos do julija prodal 5% več kot lani. Sočasno je družba v tem obdobju opravila obsežne naložbe v širitev tudi na industrijskem področju v Veliki Britaniji, Španiji in Rusiji.


Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper